CME.ba

Dalteparin u liječenju i prevenciji venske tromboembolije

June 14, 2023 Dr. TATJANA ŠUTILOVIĆ Season 1 Episode 108
CME.ba
Dalteparin u liječenju i prevenciji venske tromboembolije
Show Notes

NAMIJENJENO ISKLJUČIVO ZDRAVSTVENIM DJELATNICIMA. PRISTUPOM PODCASTU POTVRĐUJETE DA STE ZDRAVSTVENI DJELATNIK.

PREDAVAČ:
Dr. TATJANA ŠUTILOVIĆ, dr.med.

vaskularni hirurg i angiolog,
Klinika za vaskularnu hirurgiju
UKC RS Banjaluka

Banjaluka, BiH

LINK NA TEČAJ
Pristupom na CME aktivnost na Portalu CME.ba imate priliku da na kraju iste uradite završni test, te da dobijete akreditovani CME certifikat.

Venska tromboembolija je ozbiljna i često opasna bolest koja se može javiti u različitim populacijama, uključujući pacijente s rakom, kardiovaskularnim bolestima i operacijama. Dalteparin, koji spada u grupu antitrombotičkih lijekova, ima značajnu ulogu u prevenciji i liječenju ove bolesti. Embolija pluća je vrlo značajno stanje sa kojim se često susrećemo u kliničkoj praksi, a koje ima značajnu stopu mortaliteta, te je i njena prevencija od krucijalnog značaja za poboljšanje ishoda pacijenata koji pripadaju rizičnim grupama.

U sadržaju kojeg smo pripremili za Vas, istražit ćemo mehanizam djelovanja dalteparina, njegovu farmakokinetiku i farmakodinamiku, kao i indikacije i kontraindikacije za njegovu primjenu. Također ćemo istražiti najnovije kliničke smjernice i prakse u upotrebi dalteparina u prevenciji i liječenju venske tromboembolije. Nakon završetka ovog tečaja, sudionici će biti u mogućnosti primijeniti svoje znanje u praksi, uključujući odabir optimalne doze i trajanja terapije dalteparinom. Edukacija zdravstvenih djelatnika ključna je za pružanje najbolje moguće zdravstvene skrbi pacijentima, a ovaj tečaj je prilika za razvijanje vještina i znanja u ovom važnom području.

Aktivnost je preporučena za sve zdravstvene profesionalce, posebice one koji pripadaju hirurškim granama, a primjerena je i za studente medicine i magistre farmacije. Ova CME aktivnost je besplatna za registrirane članove. Registracija je također, besplatna.

Ova edukativna aktivnost nije akreditovana i certificirana i revijalnog je i edukativnog karaktera.

----------
Ukoliko želite postati partner portala CME.ba ili želite da se Vaš brand ili audio poruke pojave na našim podcastima, mollimo da se javite na email info@cme.ba. Više informacija za potencijalne partnere potražite na OVOM LINKU.

Pfizer
Otkrića koja mijenjaju živote pacijenata

Disclaimer: This post contains affiliate links. If you make a purchase, I may receive a commission at no extra cost to you.

Portal CME.ba je najbogatija platforma za medicinsko usavršavanje u regionu. Sve komentare ili prijedloge možete poslati na:

Hvala na slušanju!