CME.ba

Mimikrija zapaljenskih bolesti creva

August 09, 2023 Dr. ZORAN MILENKOVIĆ Season 1 Episode 112
CME.ba
Mimikrija zapaljenskih bolesti creva
Show Notes

NAMIJENJENO ISKLJUČIVO ZDRAVSTVENIM DJELATNICIMA. PRISTUPOM PODCASTU POTVRĐUJETE DA STE ZDRAVSTVENI DJELATNIK.

PREDAVAČ:
Dr. ZORAN MILENKOVIĆ, dr.med.

specijalista interne medicine
gastroenterohepatolog
KBC  dr Dragiša Mišović, Dedinje

Beograd, Srbija

LINK NA TEČAJ
Pristupom na CME aktivnost na Portalu CME.ba imate priliku da na kraju iste uradite završni test, te da dobijete akreditovani CME certifikat.

U Tuzli je od 27-29. maja 2022.godine održana Prva IBD akademija, u kojoj je kroz 20 revijalnih predavanja i 4 prikaza slučaja, obuhvaćeno svo novo znanje iz oblasti inflamatornih bolesti crijeva. Sa preko 130 učesnika, IBD akademija je bila vanredno uspješna, a naš portal je u saradnji sa organizatorima, Asocijacijom gastroenterologa i hepatologa BiH zabilježio sva predavanja koja ćemo postaviti na CME.ba u narednim nedjeljama u odvojenim CME aktivnostima za svaku sesiju posebno.

U ovoj, prvoj CME aktivnosti, donosimo sva predavanja sa IBD akademije, koja su se bavila etiologijom, patogenozom, imunologijom i svim aspektima dijagnostike IBD. Ova aktivnost se sastoji iz 6 predavanja:

  1. Etiologija, imunologija i epidemiologija IBD – Prof.dr.sc. Nermin Salkić – Tuzla
  2. Klinička i serološka dijagnostika u IBD – Dr.sc. Nađa Zubčević – Sarajevo
  3. Endoskopska dijagnostika i procjena aktivnosti u IBD – Mr.sc.dr. Adnan Gegić – Tuzla
  4. Radiološka dijagnostika u IBD – Dr. Lejla Arnautalić – Tuzla
  5. Ultrazvuk u IBD – Prof.dr.sc. Silvija Čuković Čavka – Zagreb
  6. Mimikrija zapaljenskih bolesti creva – Dr. Zoran Milenković – Beograd

Svakako da ova prva sesija daje dobar temelj svim zdravstvenim profesionalcima koji dolaze u dodir sa IBD, te je preporučujemo za Vašu pažnju, a ostale sesije, zbog velikog broja predavanja ćemo sukcesivno objavljivati u narednim nedjeljama, pa svakako Vam preporučujemo da budete u toku. U sljedećoj CME aktivnosti ćemo se baviti osnovama terapije IBD.

Aktivnost je preporučena za specijaliste i specijalizante gastroenterologije, interne medicine, pedijatrije, radiologije, porodične medicine, a primjerena je i za studente medicine. Ova CME aktivnost je besplatna za registrirane članove. Registracija je također, besplatna.

Ova edukativna aktivnost nije certificirana i revijalnog je tipa.

----------
Ukoliko želite postati partner portala CME.ba ili želite da se Vaš brand ili audio poruke pojave na našim podcastima, mollimo da se javite na email info@cme.ba. Više informacija za potencijalne partnere potražite na OVOM LINKU.

Portal CME.ba
Portal za kontinuiranu medicinsku edukaciju. Klikni za znanje!

Disclaimer: This post contains affiliate links. If you make a purchase, I may receive a commission at no extra cost to you.

Portal CME.ba je najbogatija platforma za medicinsko usavršavanje u regionu. Sve komentare ili prijedloge možete poslati na:

Hvala na slušanju!