CME.ba

Fiksne kombinacije olmesartana u terapiji hipertenzije

October 18, 2023 Mr.sc. ELNUR SMAJIĆ, dr.med. Season 1 Episode 117
CME.ba
Fiksne kombinacije olmesartana u terapiji hipertenzije
Show Notes

NAMIJENJENO ISKLJUČIVO ZDRAVSTVENIM DJELATNICIMA. PRISTUPOM PODCASTU POTVRĐUJETE DA STE ZDRAVSTVENI DJELATNIK.

PREDAVAČ:
Mr.sc. ELNUR SMAJIć, dr.med.

specijalista interne medicine
subspecijalista kardiolog
JZU UKC Tuzla

Tuzla, BIH

LINK NA TEČAJ
Pristupom na CME aktivnost na Portalu CME.ba imate priliku da na kraju iste uradite završni test, te da dobijete akreditovani CME certifikat.

Olmesartan je antihipertenziv iz klase blokatora angiotenzin receptora (ARB) koji se ističe svojim jedinstvenim svojstvima. Pored dugog poluživota u plazmi i širokog volumena distribucije, ovaj lijek se odlikuje i fiksnim kombinacijama koje omogućavaju bolju kontrolu krvnog pritiska. Maksimalna efikasnost postiže se nakon 4-8 nedjelja terapije, što ga čini vrlo efikasnim izborom u terapiji hipertenzije.

Ovaj tečaj je dizajniran da vam pruži detaljne informacije o fiksnim kombinacijama olmesartana, kroz seriju stručnih predavanja od strane renomiranih nacionalnih stručnjaka u oblasti kardiologije i interne medicine. Toplo preporučujemo ovu edukativnu aktivnost svim zdravstvenim profesionalcima, s obzirom na široku primjenu ovog lijeka u praksi.

Tečaj je namijenjen specijalistima i specijalizantima interne medicine, kardiologije, porodične medicine, kao i studentima medicine i magistrima farmacije. Ovaj CME tečaj je besplatan za sve registrirane članove, a registracija je također besplatna.

Aktivnost je akreditovana od strane Ljekarske komore Tuzlanskog kantona, Farmaceutskog fakulteta Tuzla i Komore magistara farmacije TK.

----------
Ukoliko želite postati partner portala CME.ba ili želite da se Vaš brand ili audio poruke pojave na našim podcastima, mollimo da se javite na email info@cme.ba. Više informacija za potencijalne partnere potražite na OVOM LINKU.

Zentiva Pharma d.o.o.
Our aspiration is that healthcare is a right and not a privilege

Disclaimer: This post contains affiliate links. If you make a purchase, I may receive a commission at no extra cost to you.

Portal CME.ba je najbogatija platforma za medicinsko usavršavanje u regionu. Sve komentare ili prijedloge možete poslati na:

Hvala na slušanju!