CME.ba

Kada i kako prekinuti terapiju u upalnim bolestima crijeva?

February 12, 2024 Doc.dr. Srđan Marković Season 1 Episode 122
CME.ba
Kada i kako prekinuti terapiju u upalnim bolestima crijeva?
Show Notes

NAMIJENJENO ISKLJUČIVO ZDRAVSTVENIM DJELATNICIMA. PRISTUPOM PODCASTU POTVRĐUJETE DA STE ZDRAVSTVENI DJELATNIK.

PREDAVAČ:
Doc.dr.sc. SRĐAN MARKOVIĆ, dr.med.

specijalista gastroenterologije
KBC Zvezdara
Beograd, Srbija

LINK NA TEČAJ
Pristupom na CME aktivnost na Portalu CME.ba imate priliku da na kraju iste uradite završni test, te da dobijete akreditovani CME certifikat.

U trećoj CME aktivnosti, naslonjenoj na simpozij IBD Akademija, o čemu smo više informacija dali u prvoj aktivnosti vezanoj za ovaj simpozij, donosimo predavanja sa IBD akademije, koja su se bavila naprednim terapijskim opcijama i algoritmima u IBD. Ova aktivnost se sastoji iz 6 predavanja:

  1. Tretman ekstraintestinalne bolesti i tretman specijalnih grupa u IBD – Prof.dr.sc. Aleksandra Sokić Milutinović – Beograd
  2. Tretman komplikacija IBD – Prof.dr.sc. Nenad Vanis – Sarajevo
  3. Integrirani pristup terapijskim algoritmima u UC – Doc.dr.sc. Predrag Jovanović – Tuzla
  4. Integrirani pristup terapijskim algoritmima u CD – Doc.dr.sc. Emil Babić – Mostar
  5. Komplikacije terapije IBD – Doc.dr.sc. Mirela Bašić Denjagić – Tuzla
  6. Exit strategije u IBD (kada i kako prekinuti terapiju?) – Doc.dr.sc. Srđan Marković – Beograd

Ova CME aktivnost daje prikaz naprednih terapijskih opcija i integrisanih algoritama za liječenje IBD. Svakako vam preporučujemo i da pogledate prethodne aktivnosti koje su se bavile dijagnostikom i osnovama terapije IBD. Ostale sesije, zbog velikog broja predavanja ćemo sukcesivno objavljivati u narednim nedjeljama, pa svakako Vam preporučujemo da budete u toku.

Aktivnost je preporučena za specijaliste i specijalizante gastroenterologije, interne medicine, pedijatrije, radiologije, porodične medicine, a primjerena je i za studente medicine. Ova CME aktivnost je besplatna za registrirane članove. Registracija je također, besplatna.

Ova edukativna aktivnost nije certificirana i revijalnog je tipa.

----------
Ukoliko želite postati partner portala CME.ba ili želite da se Vaš brand ili audio poruke pojave na našim podcastima, mollimo da se javite na email info@cme.ba. Više informacija za potencijalne partnere potražite na OVOM LINKU.

Portal CME.ba je najbogatija platforma za medicinsko usavršavanje u regionu. Sve komentare ili prijedloge možete poslati na:

Hvala na slušanju!