CME.ba

Akutna infektivna dijareja: šta preporučiti pacijentu?

July 08, 2020 Mr.med.sc. BELMA GAZIBERA Season 1 Episode 12
CME.ba
Akutna infektivna dijareja: šta preporučiti pacijentu?
Show Notes

SADRŽAJ JE NAMIJENJEN ISKLJUČIVO ZDRAVSTVENIM PROFESIONALCIMA!

PREDAVAČ:
Mr.med.sc. BELMA GAZIBERA

specijalista infektologije
Klinika za infektivne bolesti
KCU Sarajevo
Sarajevo, BiH

LINK NA TEČAJ
Pristupom na CME aktivnost na Portalu CME.ba imate priliku da na kraju iste uradite završni test, te da dobijete akreditovani CME certifikat.

Akutna dijareja…svi smo je imali barem jednom u životu. Jedno od najčešćih stanja na svim nivoima zdravstvene zaštite, česta na putovanjima – razlog koji nam može pokvariti godišnji odmor. Liječi se jednostavno…ili možda ipak ne?
Danas na tržištu postoji mali milion lijekova za akutnu dijareju u svim dobnim grupama: prebiotici, probiotici, antidijaroici, šta od svega toga preporučiti pacijentu koji ima samo jedan zahtjev – da ne ide na WC.
U ovom kratkom i konciznom tečaju, specijalista infektolog se osvrće na terapijske opcije za akutnu dijareju sa posebnim aspektom na komparaciju između probiotika i loperamida sa jedne strane i nifuroksazida sa druge. Vrlo koristan tečaj za sve zdravstvene djelatnike, ako ništa drugo da kada Vas susjedi ili rodbina pita šta uzeti kad imaju dijareju – da znate dati informiran odgovor.

----------
Ukoliko želite postati partner portala CME.ba ili želite da se Vaš brand ili audio poruke pojave na našim podcastima, mollimo da se javite na email info@cme.ba. Više informacija za potencijalne partnere potražite na OVOM LINKU.

Bosnalijek d.d.
Prvo zdravlje.

Disclaimer: This post contains affiliate links. If you make a purchase, I may receive a commission at no extra cost to you.

Portal CME.ba je najbogatija platforma za medicinsko usavršavanje u regionu. Sve komentare ili prijedloge možete poslati na:

Hvala na slušanju!