CME.ba

Dijagnoza multiple skleroze

September 11, 2020 Dr.sc. TEREZA GABELIĆ Season 1 Episode 17
CME.ba
Dijagnoza multiple skleroze
Show Notes

NAMIJENJENO ISKLJUČIVO ZDRAVSTVENIM DJELATNICIMA. PRISTUPOM PODCASTU POTVRĐUJETE DA STE ZDRAVSTVENI DJELATNIK.

PREDAVAČ:
Dr.sc. TEREZA GABELIĆ

specijalista neurolog
Klinika za neurologiju
KBC Zagreb
Zagreb, Hrvatska

LINK NA TEČAJ
Pristupom na CME aktivnost na Portalu CME.ba imate priliku da na kraju iste uradite završni test, te da dobijete akreditovani CME certifikat.

Mutlipla skleroza je upalna demijelinizacijska bolest centralnog nervnog sustava i što je bitno, najčešći netraumatski uzrok invalidnosti u mlađih osoba, zahvaljujući činjenici da napada populaciju od 20-40 godina. Ovaj veliki imitator, svojom simptomatologijom može oponašati dosta neuroloških stanja i bolesti i prezentirati se u praksi nerijetko atipično – dovoljno da se za glavu uhvate i kliničar i pacijent. Svako iz svojih razloga, razumije se.

Dr.sc. Tereza Gabelić, iz Klinike za neurologiju KBC Zagreb, sa nama u ovom tečaju dijeli revijalni prikaz novih dokaza i smjernica vezanih za dijagnozu multiple skleroze; kakva je epidemiologija, faktori rizika, najčešći simptomi, dijagnostički kriteriji, te na koje tipove MS dijelimo, s obzirom na progresiju bolesti.

Tečaj je preporučen za specijaliste i specijalizante neurologije, interne i porodične medicine, oftalmologije, a primjeren je i za studente medicine.

----------
Ukoliko želite postati partner portala CME.ba ili želite da se Vaš brand ili audio poruke pojave na našim podcastima, mollimo da se javite na email info@cme.ba. Više informacija za potencijalne partnere potražite na OVOM LINKU.

ROCHE d.o.o. – ROCHE Ltd.
Roche Bosna i Hercegovina

Disclaimer: This post contains affiliate links. If you make a purchase, I may receive a commission at no extra cost to you.

Portal CME.ba je najbogatija platforma za medicinsko usavršavanje u regionu. Sve komentare ili prijedloge možete poslati na:

Hvala na slušanju!