CME.ba

Majčina stanja u trudnoći i u vrijeme poroda povezana sa ugroženim novorođenčetom

October 08, 2020 Doc.dr.sc. FARIS MUJEZINOVIĆ Season 1 Episode 18
CME.ba
Majčina stanja u trudnoći i u vrijeme poroda povezana sa ugroženim novorođenčetom
Show Notes

NAMIJENJENO ISKLJUČIVO ZDRAVSTVENIM DJELATNICIMA. PRISTUPOM PODCASTU POTVRĐUJETE DA STE ZDRAVSTVENI DJELATNIK.

PREDAVAČ:
Doc.dr.sc. FARIS MUJEZINOVIĆ
specijalista ginekologije i porodiljstva
načelnik Odjela za perinatologiju
Klinike za ginekologiju i perinatologiju
UKC Maribor, Slovenija

LINK NA AKTIVNOST

Koja su to stanja i faktori povezani sa majkom koja mogu utjecati na porod nvorođenčeta koje nazivamo ugroženim? U barem 10% poroda se izvodi barem jedan od postupaka reanimacije, sa najčešće pojavom poteškoća sa ventilacijom odnosno sa disanjem. Dakle uopšte se ne radi o rijetkoj pojavi iako i ljekari, kao i roditelji i porodica novorođenčeta žele uvijek najbolje – prinovu koja na ovaj svijet dolazi u najboljem zdravlju. U ovom izvrsnom predavanju jedan od regionalnih eksperata u ovoj oblasti daje iscrpan revijalni prikaz fiziologije, patofiziologije, te faktora vezanih za majku koji dovode do pojave zapleta ili komplikacija po novorođenče.

Ova CME aktivnostj je preporučena za specijaliste i specijalizante ginekologije, pedijatrije, porodične medicine, a primjeren je i za studente medicine.

----------
Ukoliko želite postati partner portala CME.ba ili želite da se Vaš brand ili audio poruke pojave na našim podcastima, mollimo da se javite na email info@cme.ba. Više informacija za potencijalne partnere potražite na OVOM LINKU.

Portal CME.ba je najbogatija platforma za medicinsko usavršavanje u regionu. Sve komentare ili prijedloge možete poslati na:

Hvala na slušanju!