CME.ba

Akutni lumbalni bolni sindrom

November 02, 2020 Doc.dr.sc. RENATA HODŽIĆ Season 1 Episode 22
CME.ba
Akutni lumbalni bolni sindrom
Show Notes

NAMIJENJENO ISKLJUČIVO ZDRAVSTVENIM DJELATNICIMA. PRISTUPOM PODCASTU POTVRĐUJETE DA STE ZDRAVSTVENI DJELATNIK.

PREDAVAČ:
Doc.dr.sc. RENATA HODŽIĆ
specijalista neurologije
UKC Tuzla
Tuzla, BiH

LINK NA AKTIVNOST
Pristupom na CME aktivnost na Portalu CME.ba imate priliku da na kraju iste uradite završni test, te da dobijete akreditovani CME certifikat.


Akutni lumbalni bolni sindrom je jedan od najčešćih bolnih sindroma na svim nivoima zdravstvene zaštite. U ovom podcastu predvač daje revijalni prikaz onoga što danas znamo o ovom sindromu.

U subotu, 29.6.2019. godine u prostorijama Centra za palijativnu medicinu i terapiju bola UKC Tuzla je održan simpozij pod gore navedenim nazivom. Ovo je samo jedan u nizu edukativnih skupova sklopu Higher Education Pain Medicine Project (HEPMP), podržanog od strane Erasmus+ programa Evropske Unije. Konzorcijum projekta čine predstavnici devet ustanova iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Italije. Više o samom skupu, kao i projektu možete vidjeti na programu uz ovaj skup kojeg možete skinuti sa OVOG linka.

U 10 impresivnih predavanja, predavači iz Bosne i Hercegovine i Srbije su obradili najčešće akutne bolne sindrome sa kojima se susrećemo u kliničkoj praksi uz praktičan pristup svakom problemu. Jasna i koncizna predavanja, vrhunske prezentacije su samo neke od karakteristika predavanja u ovom simpoziju, za kojeg smo od organizatora ljubazno dobili dozvolu za snimanje i digitalizaciju – sa ciljem da znanje i poruke sa ovog simpozija diseminiramo što dalje i više. Nadamo se da ćete i Vi uživati u predavanjima ovog webcast simpozija u onolikoj mjeri koliko smo i mi pripremajući ga za Vas.

Toplo preporučujemo ovaj tečaj  za sve zdravstvene djelatnike, magistre farmacije i osobito za studente medicine.

----------
Ukoliko želite postati partner portala CME.ba ili želite da se Vaš brand ili audio poruke pojave na našim podcastima, mollimo da se javite na email info@cme.ba. Više informacija za potencijalne partnere potražite na OVOM LINKU.

Portal CME.ba je najbogatija platforma za medicinsko usavršavanje u regionu. Sve komentare ili prijedloge možete poslati na:

Hvala na slušanju!