CME.ba

Poboljšanje fertiliteta kod žena sa policističnim sindromom ovarija

July 28, 2021 Doc.dr.sc. IGOR HUDIĆ Season 1 Episode 56
CME.ba
Poboljšanje fertiliteta kod žena sa policističnim sindromom ovarija
Show Notes

NAMIJENJENO ISKLJUČIVO ZDRAVSTVENIM DJELATNICIMA. PRISTUPOM PODCASTU POTVRĐUJETE DA STE ZDRAVSTVENI DJELATNIK.

PREDAVAČ:
Doc.dr.sc. IGOR HUDIĆ
specijalista ginekologije i porodiljstva
subspecijalista humane reprodukcije
Klinika za ginekologiju i akušerstvo
UKC Tuzla
Tuzla, BiH

LINK NA AKTIVNOST
Pristupom na CME aktivnost na Portalu CME.ba imate priliku da na kraju iste uradite završni test, te da dobijete akreditovani CME certifikat.

Vjerovatno svako od nas poznaje barem jedan par među prijateljima ili rodbinom koji imaju ili su imali problem sa plodnošću. Prema evropskim statistikama 7 od 10 ljudi su imali ili poznaju nekoga ko ima problema da dobije potomstvo. dakle, radi se o velikom problemu o kome se možda i ne govori dovoljno.

Policistični sindrom ovarija (PCOS) je jedan od najčešćih hormonalnih reproduktivnih poremećaja, a koji se sve češće i ranije dijagnosticira. Srećom, može se liječiti sa sretnim završetkom u vidu terminske jednoplodne trudnoće, a što se danas smatra uspješnim ishodom u humanoj reprodukciji.

U ovoj zanimmljivoj aktivnosti predavač daje kratki revijalni prikaz onoga što znamo danas o PCOS, modalitetima njihovog liječenja, te o mogućnosti primjene prirodnog preparata mio-inozitola u njegovom liječenju. Ova aktivnost je informativno edukativne prirode i nije certificirana.

Aktivnost je preporučena za specijaliste i specijalizante ginekologije, interne medicine, porodične medicine, endokrinologije, a primjeren je i za studente medicine i magistre farmacije.

----------
Ukoliko želite postati partner portala CME.ba ili želite da se Vaš brand ili audio poruke pojave na našim podcastima, mollimo da se javite na email info@cme.ba. Više informacija za potencijalne partnere potražite na OVOM LINKU.

Oktal Pharma d.o.o.
Među prvim veledrogerijama u BiH, sa preko 17 godina iskustva.

Disclaimer: This post contains affiliate links. If you make a purchase, I may receive a commission at no extra cost to you.

Portal CME.ba je najbogatija platforma za medicinsko usavršavanje u regionu. Sve komentare ili prijedloge možete poslati na:

Hvala na slušanju!