CME.ba

Novine u antibiotskoj terapiji u pedijatriji

November 03, 2021 prof.dr.sc. MILICA BAJČETIĆ Season 1 Episode 67
CME.ba
Novine u antibiotskoj terapiji u pedijatriji
Show Notes

NAMIJENJENO ISKLJUČIVO ZDRAVSTVENIM DJELATNICIMA. PRISTUPOM PODCASTU POTVRĐUJETE DA STE ZDRAVSTVENI DJELATNIK.

PREDAVAČ:

prof.dr.sc. MILICA BAJČETIĆ
Medicinski fakultet u Beogradu
Institut za farmakologiju, kliničku farmakologiju i toksikologiju
Beograd, Srbija


LINK NA TEČAJ
Pristupom na CME aktivnost na Portalu CME.ba imate priliku da na kraju iste uradite završni test, te da dobijete akreditovani CME certifikat.

U subotu, 27.10.2018.godine u Hotelu Tuzla održan je 28. po redu sastanak pedijatara sjeveroistočne BiH sa temom “Aktuelni problemi u pedijatriji”, sa 6 iznimnih predavača iz Srbije, Hrvatske i BiH. Sastanak je održan u organizaciji Central European Journal of Paediatrics, časopis Univerzitetsko kliničkog centra Tuzla u saradnji sa Klinikom za dječije bolesti UKC Tuzla. Program sastanka možete pogledati na ovom linku, i uvjeriti se o kakvom se impresivnom skupu tema radilo.

Portal CME.ba je ljubaznošču organizatora dobio dozvolu da ovaj impozantan skup od 6 predavanja pretvori u digitalnu formu za širu edukaciju zdravstvenih djelatnika u regionu na kome se govori jezik kojeg svi razumijemo. Teme su zbilja fantastične, izlaganja i predavači iznimno zanimljivi – od novina u primjeni antibiotika u pedijatriji, preko upotrebe ultrazvuka u dječijoj dobi, potom posebno ističemo za sve ljekare jako zanimljivo predavanje o krivičnopravnoj odgovornosti ljekara, te zatim, uvid u recentne epidemije ospica u susjednim nam zemljama i na kraju 2 zanimljive i srodne teme iz dječije hirurgije – hirurški tretman pedijatrijskih genitalnih anomalija i tretman nespuštenog testisa.

Iako je tečaj prvenstveno preporučen za specijaliste i specijalizante pedijatrije, dječije hirurgije, porodične medicine, radiologije i infektologije, toplo ga preporučujemo za sve zdravstvene djelatnike, osobito za studente medicine.

----------
Ukoliko želite postati partner portala CME.ba ili želite da se Vaš brand ili audio poruke pojave na našim podcastima, mollimo da se javite na email info@cme.ba. Više informacija za potencijalne partnere potražite na OVOM LINKU.

Portal CME.ba
Portal za kontinuiranu medicinsku edukaciju. Klikni za znanje!

Disclaimer: This post contains affiliate links. If you make a purchase, I may receive a commission at no extra cost to you.

Portal CME.ba je najbogatija platforma za medicinsko usavršavanje u regionu. Sve komentare ili prijedloge možete poslati na:

Hvala na slušanju!