CME.ba

Beskrvni klinički postupci za liječenje kritične anemije i krvarenja

June 29, 2022 Dr. JOSIP SLIPAC, dr.med. Season 1 Episode 84
CME.ba
Beskrvni klinički postupci za liječenje kritične anemije i krvarenja
Show Notes

NAMIJENJENO ISKLJUČIVO ZDRAVSTVENIM DJELATNICIMA. PRISTUPOM PODCASTU POTVRĐUJETE DA STE ZDRAVSTVENI DJELATNIK.

PREDAVAČ:
Dr. JOSIP SLIPAC, dr.med.

specijalista opće i medicine rada
Canadian Medical s.r.o.

Brno, Češka

LINK NA TEČAJ
Pristupom na CME aktivnost na Portalu CME.ba imate priliku da na kraju iste uradite završni test, te da dobijete akreditovani CME certifikat.

Još jedna jako zanimljiva tema na našem portalu – beskrvna medicina. Naime, postoji određena kategorija pacijenata koji iz raznih ličnih uvjerenja ne mogu primati transfuziji ili pripravke krvi. Ovo može biti potencijalno veliki problem, posebice u situacijama kada pacijent ima teški anemijski sindrom ili treba veliki operacijski zahvat sa potencijalom za masivan intraoperativni gubitak krvi.

Postoje jasni principi za beskrvne kliničke postupke za liječenje anemije i krvarenja koji uključuju stimulaciju hematopoeze, redukciju gubitka krvi i bolju toleranciju anemije, te je upravo ovo tema ovog jako zanimljivog tečaja kojeg donosimo u suradnji sa jednim od vodećih eksperata na ovom polju u regionu. Tople preporuke za ovu edukacijsku aktivnost.

Aktivnost je preporučena za sve zdravstvene profesionalce, posebice one koji pripadaju hirurškim granama, a primjerena je i za studente medicine. Ova CME aktivnost je besplatna za registrirane članove. Registracija je također, besplatna.

Ova edukativna aktivnost je akreditovana i certificirana od strane Ljekarske komore Tuzlanskog kantona.

----------
Ukoliko želite postati partner portala CME.ba ili želite da se Vaš brand ili audio poruke pojave na našim podcastima, mollimo da se javite na email info@cme.ba. Više informacija za potencijalne partnere potražite na OVOM LINKU.

Portal CME.ba
Portal za kontinuiranu medicinsku edukaciju. Klikni za znanje!

Disclaimer: This post contains affiliate links. If you make a purchase, I may receive a commission at no extra cost to you.

Portal CME.ba je najbogatija platforma za medicinsko usavršavanje u regionu. Sve komentare ili prijedloge možete poslati na:

Hvala na slušanju!