CME.ba

Kako dolazi do oštećenja ciljnih organa i mehanizam djelovanja ARB i ACEI

July 13, 2022 Prof.dr.sc. ALMA MACIĆ DŽANKOVIĆ Season 1 Episode 85
CME.ba
Kako dolazi do oštećenja ciljnih organa i mehanizam djelovanja ARB i ACEI
Show Notes

NAMIJENJENO ISKLJUČIVO ZDRAVSTVENIM DJELATNICIMA. PRISTUPOM PODCASTU POTVRĐUJETE DA STE ZDRAVSTVENI DJELATNIK.

PREDAVAČ:
Prof.dr.sc. ALMA MACIĆ DŽANKOVIĆ, dr.med.

specijalista interne medicine
subspecijalista kardiolog

Sarajevo, BiH

LINK NA TEČAJ
Pristupom na CME aktivnost na Portalu CME.ba imate priliku da na kraju iste uradite završni test, te da dobijete akreditovani CME certifikat.

Telmisartan pripada grupi antihipertenziva iz klase blokatora angiotenzin receptora (ARB). Njegove komparativne preednosti u odnosu na ostale lijekove iz ove klase su brojne, jedna od najbitnijih da ima najduži poluživot u plazmi i najveći volumen distribucije, te najmanju urinarnu ekskreciju. Karakteriše ga nastup djelovanja unutar 3 sata od primjene, te maksimum djelovanja nakon 4-8 nedjelja od početka terapije. Dakle, radi se o vrlo efikasnom antihipertenzivu.

Ova edukativna aktivnost je koncipirana da istakne sve navedene, kao i ostale komparativne prednosti telmisartana, kroz 3 odlična predavanja nacionalnih eksperata za kardiologiju. Tople preporuke za sve zdrvastvene profesionalce, budući da se radi o lijeku koji je u širokoj upotrebi.

Aktivnost je preporučena za specijaliste i specijalizante interne medicine, kardiologije, porodične medicine, a primjerena je i za studente medicine, te magistre farmacije. Ova CME aktivnost je besplatna za registrirane članove. Registracijaje također, besplatna.

Ova edukativna aktivnost je akreditovana od strane Ljekarske komore Tuzlanskog kantona, Farmaceutskog fakulteta Tuzla i Komore magistara farmacije TK.

----------
Ukoliko želite postati partner portala CME.ba ili želite da se Vaš brand ili audio poruke pojave na našim podcastima, mollimo da se javite na email info@cme.ba. Više informacija za potencijalne partnere potražite na OVOM LINKU.

Zentiva Pharma d.o.o.
Our aspiration is that healthcare is a right and not a privilege

Disclaimer: This post contains affiliate links. If you make a purchase, I may receive a commission at no extra cost to you.

Portal CME.ba je najbogatija platforma za medicinsko usavršavanje u regionu. Sve komentare ili prijedloge možete poslati na:

Hvala na slušanju!