CME.ba

Hitna stanja u psihijatriji

July 27, 2022 Dr. JASMIN DORIĆ Season 1 Episode 86
CME.ba
Hitna stanja u psihijatriji
Show Notes

NAMIJENJENO ISKLJUČIVO ZDRAVSTVENIM DJELATNICIMA. PRISTUPOM PODCASTU POTVRĐUJETE DA STE ZDRAVSTVENI DJELATNIK.

PREDAVAČ:
Dr. JASMIN DORIĆ, dr.med.

doktor medicine

Služba porodične/obiteljske medicine
JZU Dom zdravlja Srebrenik,
Srebrenik, BIH

LINK NA TEČAJ
Pristupom na CME aktivnost na Portalu CME.ba imate priliku da na kraju iste uradite završni test, te da dobijete akreditovani CME certifikat.

Psihijatrijska hitna stanja su bitan problem u kliničkoj praksi na bilo kojem nivou. Loš pristup ovim bolesnicima na žalost, može rezultirati fatalnim ishodom za pacijenta, a u procesu pristupa ovakvom pacijentu može stradati i medicinsko osoblje. Zato je bitno upoznati se sa osnovnim psihijatrijskim urgencijama, kliničkom slikom, pristupom i terapijom.

U ovoj zanimljivoj edukativnoj aktivnosti, naš predavač, sa aspekta ljekara koji radi u primarnoj praksi, daje prikaz šta je to što je bitno da se zna o hitnim stanjima u psihijatriji, a sve kroz dobro usmjereno i fokusirano revijalno predavanje.

Aktivnost je preporučena za sve specijalnosti, a primjerena je i za studente medicine. Ova CME aktivnost je besplatna za registrirane članove. Registracija je također, besplatna.

Tečaj je akreditovan od strane Ljekarske komore Tuzlanskog kantona, Farmaceutskog fakulteta Tuzla, Komore magistra farmacije Tuzlanskog kantona.

----------
Ukoliko želite postati partner portala CME.ba ili želite da se Vaš brand ili audio poruke pojave na našim podcastima, mollimo da se javite na email info@cme.ba. Više informacija za potencijalne partnere potražite na OVOM LINKU.

Portal CME.ba
Portal za kontinuiranu medicinsku edukaciju. Klikni za znanje!

Disclaimer: This post contains affiliate links. If you make a purchase, I may receive a commission at no extra cost to you.

Portal CME.ba je najbogatija platforma za medicinsko usavršavanje u regionu. Sve komentare ili prijedloge možete poslati na:

Hvala na slušanju!