CME.ba

Ugrizi zmija

September 07, 2022 Prim.dr. GORAN PAVIĆ Season 1 Episode 89
CME.ba
Ugrizi zmija
Show Notes

NAMIJENJENO ISKLJUČIVO ZDRAVSTVENIM DJELATNICIMA. PRISTUPOM PODCASTU POTVRĐUJETE DA STE ZDRAVSTVENI DJELATNIK.

PREDAVAČ:
Prim.dr. GORAN PAVIĆ, dr.med.

specijalist epidemiolog
EPI koordinator za Županiju Posavsku
Zavod za javno zdravstvo Županije Posavske Orašje
Orašje, BiH

LINK NA TEČAJ
Pristupom na CME aktivnost na Portalu CME.ba imate priliku da na kraju iste uradite završni test, te da dobijete akreditovani CME certifikat.

Naš portal se od početka u svom pristupu uređivačkoj politici trudi da pruži priliku za diseminaciju medicinskih tema koje nisu svakodnevne i koje se ne čuju često. Ovo je upravo jedna od takvih tema, prilagođena ovom dobu godine, dakle ljetnjim mjesecima kada su ugrizi zmija česti.

U ovom opsežnom, strukturiranom i vrlo detaljnom tečaju, autor obrađuje sve aspekte ugriza zmija, od teorijskih značajki, poput koje vrste zmija se susreću na našim prostorima, preko tipova zmijskih otrova, njihovog djelovanja, kliničkih znakova i kliničke slike, tretmana i posebice, osnovnih postulata primjene seruma protiv ujeda zmija. Vrlo zanimljivo i edukativno predavanje i kako smo već naglasili, posve primjereno za ovo, edukacijski sporije, doba godine.

Tečaj je preporučen za specijaliste i specijalizante svih medicinskih grana, posebice specijeliste i specijalizante urgentne medicine i infektologe, a primjeren je i za studente medicine i magistre farmacije.

Tečaj je besplatan za registrirane članove. Registracija je također, besplatna.

Tečaj je akreditovan od strane Ljekarske komore Tuzlanskog kantona, Farmaceutskog fakulteta Tuzla i Komore magistara farmacije Tuzlanskog kantona.

----------
Ukoliko želite postati partner portala CME.ba ili želite da se Vaš brand ili audio poruke pojave na našim podcastima, mollimo da se javite na email info@cme.ba. Više informacija za potencijalne partnere potražite na OVOM LINKU.

Portal CME.ba
Portal za kontinuiranu medicinsku edukaciju. Klikni za znanje!

Disclaimer: This post contains affiliate links. If you make a purchase, I may receive a commission at no extra cost to you.

Portal CME.ba je najbogatija platforma za medicinsko usavršavanje u regionu. Sve komentare ili prijedloge možete poslati na:

Hvala na slušanju!