CME.ba

Sindrom izgaranja ili burnout sindrom

September 21, 2022 Dr. JASMIN DORIĆ Season 1 Episode 90
CME.ba
Sindrom izgaranja ili burnout sindrom
Show Notes

NAMIJENJENO ISKLJUČIVO ZDRAVSTVENIM DJELATNICIMA. PRISTUPOM PODCASTU POTVRĐUJETE DA STE ZDRAVSTVENI DJELATNIK.

PREDAVAČ:
Dr. JASMIN DORIĆ, dr.med.

 
doktor medicine
Služba porodične/obiteljske medicine
JZU Dom zdravlja Srebrenik,
Srebrenik, BIH

LINK NA TEČAJ
Pristupom na CME aktivnost na Portalu CME.ba imate priliku da na kraju iste uradite završni test, te da dobijete akreditovani CME certifikat.

Stanje emocionalne, fizičke i mentalne iscrpljenosti uzrokovane prekomjernim i produženim stresom. Osjećaj preopterećenosti, emocionalne praznine, beznadežnosti, gubitak kapaciteta ili potpuna nemogućnost obavljanja svakodnevnih poslova i zadataka. Zvuči poznato? Možda se i Vi osjećate slično? Iscrpile su Vas zadnje 2 i još nešto godine svakodnevnog rada u teškim uslovima, sa sve manje svega – osnovnih sredstava za rad, podrške kolega i nadređenih? Sindrom sagorijevanja je vrlo čest u našoj branši – među nama, zdravstvenim radnicima.

Naš saradnik iz primarne prakse je na vrlo kratak i koncizan način kreirao impresivno predavanje koje će Vas u manje od 15 minuta Vašeg vremena upoznati sa osnovnom definicijom, simptomima i dijagnozom burnout sindroma, te dati Vam osnovne alate kako da ga preoznate prvo kod sebe i svojih radnih kolegica i kolega, a onda i šire. Ovo nije CME aktivnost za bodove, ovo smatramo osnovnim alatom za samopomoć i samodijagnozu.

Aktivnost je preporučena za sve specijalnosti, specijaliste i specijalizante porodične medicine i psihijatrije, posebno, a primjerena je i za studente medicine i magistre farmacije. Ova CME aktivnost je besplatna za registrirane članove. Registracija je također, besplatna.

Tečaj je akreditovan od strane Ljekarske komore Tuzlanskog kantona, Farmaceutskog fakulteta Tuzla, Komore magistra farmacije Tuzlanskog kantona.

----------
Ukoliko želite postati partner portala CME.ba ili želite da se Vaš brand ili audio poruke pojave na našim podcastima, mollimo da se javite na email info@cme.ba. Više informacija za potencijalne partnere potražite na OVOM LINKU.

Portal CME.ba
Portal za kontinuiranu medicinsku edukaciju. Klikni za znanje!

Disclaimer: This post contains affiliate links. If you make a purchase, I may receive a commission at no extra cost to you.

Portal CME.ba je najbogatija platforma za medicinsko usavršavanje u regionu. Sve komentare ili prijedloge možete poslati na:

Hvala na slušanju!