CME.ba

Uloga probiotika u IBD

April 05, 2023 Prof.dr.sc. GORAN HAUSER Season 1 Episode 104
CME.ba
Uloga probiotika u IBD
Show Notes

NAMIJENJENO ISKLJUČIVO ZDRAVSTVENIM DJELATNICIMA. PRISTUPOM PODCASTU POTVRĐUJETE DA STE ZDRAVSTVENI DJELATNIK.

PREDAVAČ:
Prof.dr.sc. GORAN HAUSER, dr.med.

 
subspecijalista gastroenterolog
dekan Medicinskog fakulteta u Rijeci
KB Rijeka
Hrvatska

LINK NA TEČAJ
Pristupom na CME aktivnost na Portalu CME.ba imate priliku da na kraju iste uradite završni test, te da dobijete akreditovani CME certifikat.

U četvrtoj i završnoj CME aktivnosti, naslonjenoj na simpozij IBD Akademija, o čemu smo više informacija dali u prvoj aktivnosti vezanoj za ovaj simpozij, donosimo predavanja sa IBD akademije, koja su se bavila posebnostima tretmana i njege bolesnika sa IBD. Ova aktivnost se sastoji iz 4 predavanja:

  1. IBD i plodnost, trudnoća i dojenje – Prof.dr.sc. Milenko Bevanda – Mostar
  2. Probiotici i IBD – Prof.dr.sc. Goran Hauser – Rijeka
  3. Prehrana u IBD – Prof.dr.sc. Mithat Jašić – Tuzla
  4. Psihološki aspekti IBD – Tihana Majstorović – Sarajevo

Ova CME aktivnost daje prikaz posebnih populacija, poput trudnica sa IBD, primjenom probiotika, prehranom i psihološkim aspektima bolesnika sa IBD. Svakako vam preporučujemo i da pogledate prethodne aktivnosti koje su se bavile dijagnostikom, osnovama terapije, kao i naprednom terapijom IBD.

Aktivnost je preporučena za specijaliste i specijalizante gastroenterologije, interne medicine, pedijatrije, radiologije, porodične medicine, a primjerena je i za studente medicine. Ova CME aktivnost je besplatna za registrirane članove. Registracija je također, besplatna.

Ova edukativna aktivnost nije certificirana i revijalnog je tipa.

----------
Ukoliko želite postati partner portala CME.ba ili želite da se Vaš brand ili audio poruke pojave na našim podcastima, mollimo da se javite na email info@cme.ba. Više informacija za potencijalne partnere potražite na OVOM LINKU.

Portal CME.ba
Portal za kontinuiranu medicinsku edukaciju. Klikni za znanje!

Disclaimer: This post contains affiliate links. If you make a purchase, I may receive a commission at no extra cost to you.

Portal CME.ba je najbogatija platforma za medicinsko usavršavanje u regionu. Sve komentare ili prijedloge možete poslati na:

Hvala na slušanju!