CME.ba

Imunoterapija: kako, zašto?

July 16, 2020 Akademik, prof.dr.sc. MIROSLAV SAMARŽIJA Season 1 Episode 13
CME.ba
Imunoterapija: kako, zašto?
Show Notes

SADRŽAJ JE NAMIJENJEN ISKLJUČIVO ZDRAVSTVENIM PROFESIONALCIMA!

PREDAVAČ:
Akademik, prof.dr.sc. MIROSLAV SAMARŽIJA

specijalista interne medicine
subspecijalista pulmolog
Klinika za plućne bolesti Jordanovac, KBC Zagreb, Hrvatska
član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

LINK NA TEČAJ
Pristupom na CME aktivnost na Portalu CME.ba imate priliku da na kraju iste uradite završni test, te da dobijete akreditovani CME certifikat.

Imunoterapija je nova paradigma u liječenju karcinoma sa obećavajućim rezultatima. Za razliku od dosadašnjih pristupa, imunoterapija u onkologiji modificira vlastite odbrambene snage organizma, pojačavajući njihovu snagu i efikasnost u borbi protiv karcinoma. Ovo je čini idealnom za kombinaciju sa ostalim modalitetima liječenja u onkologiju, uz bitnu prednost produženog djelovanja i značajnog efekta na dužinu preživljavanja pacijenata.
O ovoj temi za naš Portal govori akademik, prof.dr.sc. Miroslav Samaržija, hrvatski autoritet u području torakalne onkologije.
Kompanija ROCHE d.o.o. – ROCHE Ltd. je za potrebe online medicinske edukacije omogućila webcast predavanje i ovaj podcast acc Miroslava Samaržije „Imunoterapija: kako, zašto?“ održano u sklopu „Roche onkološkog vikenda“ koji se održao u Sarajevu, 18.11.2017.godine.

----------
Ukoliko želite postati partner portala CME.ba ili želite da se Vaš brand ili audio poruke pojave na našim podcastima, mollimo da se javite na email info@cme.ba. Više informacija za potencijalne partnere potražite na OVOM LINKU.

ROCHE d.o.o. – ROCHE Ltd.
Roche Bosna i Hercegovina

Disclaimer: This post contains affiliate links. If you make a purchase, I may receive a commission at no extra cost to you.

Portal CME.ba je najbogatija platforma za medicinsko usavršavanje u regionu. Sve komentare ili prijedloge možete poslati na:

Hvala na slušanju!