CME.ba

Hemoroidalna bolest i analna fisura

October 09, 2020 Mr.sc.dr. AIDA PILAV Season 1 Episode 19
CME.ba
Hemoroidalna bolest i analna fisura
Show Notes

NAMIJENJENO ISKLJUČIVO ZDRAVSTVENIM DJELATNICIMA. PRISTUPOM PODCASTU POTVRĐUJETE DA STE ZDRAVSTVENI DJELATNIK.

PREDAVAČ:
Mr.sc.dr. AIDA PILAV
specijalista interne medicine
subspecijalista gastroenterohepatologije
JZU UKC Sarajevo
Klinika za gastroenterohepatologiju
Sarajevo, BiH


LINK NA AKTIVNOST
Pristupom na CME aktivnost na Portalu CME.ba imate priliku da na kraju iste uradite završni test, te da dobijete akreditovani CME certifikat.

Hemoroidi i analna fisure imponuju kao banalno stanje dok ih pacijent ne osjeti na svojoj koži, ili možda bolje rečeno na poštovanom donjem dijelu leđa, koji se prestaje zvati leđa. Ova dva stanja su iznimno česta, među najčešćim razlozima posjeta pacijenata gastroenterologu ili hirurgu, posebice ako pored bola pacijenta muči i krvarenje (hematohezija).

Ova sponzorirana aktivnost donosi osnovni prikaz patofiziologije, simptomatologije i tretmana hemoroidalne bolesti i analnih fisura, uz predstavljanje na našem tržištu inovativnog preparata za tretman ovih stanja.

Aktivnost je preporučena za specijaliste i specijalizante hirurgije, gastroenterologije, interne i porodične medicine, a primjeren je i za studente medicine.

----------
Ukoliko želite postati partner portala CME.ba ili želite da se Vaš brand ili audio poruke pojave na našim podcastima, mollimo da se javite na email info@cme.ba. Više informacija za potencijalne partnere potražite na OVOM LINKU.

Oktal Pharma d.o.o.
Među prvim veledrogerijama u BiH, sa preko 17 godina iskustva.

Disclaimer: This post contains affiliate links. If you make a purchase, I may receive a commission at no extra cost to you.

Portal CME.ba je najbogatija platforma za medicinsko usavršavanje u regionu. Sve komentare ili prijedloge možete poslati na:

Hvala na slušanju!