CME.ba

Dijabetična polineuropatija

January 04, 2021 Prof.dr.sc. AZRA BUREKOVIĆ, dr.med. Season 1 Episode 27
CME.ba
Dijabetična polineuropatija
Show Notes

NAMIJENJENO ISKLJUČIVO ZDRAVSTVENIM DJELATNICIMA. PRISTUPOM PODCASTU POTVRĐUJETE DA STE ZDRAVSTVENI DJELATNIK.

PREDAVAČ:
Prof.dr.sc. AZRA BUREKOVIĆ, dr.med.
subspecijalista endokrinologije i dijabetologije
Klinika za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma
KCU Sarajevo
Sarajevo, BiH

LINK NA CME AKTIVNOST
Pristupom na CME aktivnost na Portalu CME.ba imate priliku da na kraju iste uradite završni test, te da dobijete akreditovani CME certifikat.

Dijabetična polineuropatija je jedna od komplikacija šećerne bolesti koja može značajno da naruši kvalitet života pacijenta, a i da dovede do vrlo loših posljedica kao što su amputacije ekstremiteta. Postoje različiti terapijski modaliteti koji mogu prevenirati pojavu dijabetične polineuropatije.
U ovom fokusiranom tečaju 2 eksperta na ovom polju daju revijalni pregled onoga što danas znamo o dijabetičkoj polineuropatiju uz fokus na terapijske opcije koje su dostupne u našem regionu. Za ovu epizodu podcasta pripremili smo prvi dio ove CME aktivnosti.
Tečaj je preporučen za specijaliste i specijalizante: endokrinologije, pedijatrije, interne medicine, neurologije i porodične medicine, a pogodan je i za studente medicine, kao i za magistre farmacije

----------
Ukoliko želite postati partner portala CME.ba ili želite da se Vaš brand ili audio poruke pojave na našim podcastima, mollimo da se javite na email info@cme.ba. Više informacija za potencijalne partnere potražite na OVOM LINKU.

Bosnalijek d.d.
Prvo zdravlje.

Disclaimer: This post contains affiliate links. If you make a purchase, I may receive a commission at no extra cost to you.

Portal CME.ba je najbogatija platforma za medicinsko usavršavanje u regionu. Sve komentare ili prijedloge možete poslati na:

Hvala na slušanju!