CME.ba

Farmakoterapija upale vanjskog uha

March 03, 2021 Doc.dr.sc. ALMIR SALKIĆ Season 1 Episode 37
CME.ba
Farmakoterapija upale vanjskog uha
Show Notes

NAMIJENJENO ISKLJUČIVO ZDRAVSTVENIM DJELATNICIMA. PRISTUPOM PODCASTU POTVRĐUJETE DA STE ZDRAVSTVENI DJELATNIK.

PREDAVAČ:
Doc.dr.sc. ALMIR SALKIĆ
specijalista otorinolaringologije
Klinika za bolesti uha, grla i nosa
UKC Tuzla
Tuzla, BiH

LINK NA TEČAJ
Pristupom na CME aktivnost na Portalu CME.ba imate priliku da na kraju iste uradite završni test, te da dobijete akreditovani CME certifikat.

Upala vanjskog uha je jedno od vrlo čestih stanja na svim nivoima medicinske prakse, posebno sa približavanjem ljetnih mjesci i čestim posjetama kupalištima. Iako naizgled banalno stanje koje se relativno lako liječi, za pacijenta je vrlo bolno i nekada se može jako zakomplicirati. Bez obzira na jednostavnost tretmana i ovdje medicinska nauka bilježi napredak sa novim terapeuticima koji skraćuju vrijeme trajanja tegoba i brzo i sigurno liječe upalu vanjskog uha, često bez potrebe za intervencijom specijaliste.

U ovom usmjerenom revijalnom prikazu se daje sve ono što danas znamo kada je u pitanju otitis externa, etiologija, patogeneza, dijagnoza i tretman, sa akcentom na nove terapijske opcije u pogledu lokalne terapije sa fluorkinolonima i novim terapeuticima na ovom polju. Tople preporuke za sve zdravstvene djelatnike jer se radi o stanju koje nas sve može zadesiti.

Tečaj je preporučen za specijaliste i specijalizante otorinolaringologije, infektologije, pedijatrije, te porodične medicine, kao i za studente medicine i magistre farmacije.

----------
Ukoliko želite postati partner portala CME.ba ili želite da se Vaš brand ili audio poruke pojave na našim podcastima, mollimo da se javite na email info@cme.ba. Više informacija za potencijalne partnere potražite na OVOM LINKU.


AMICUS PHARMA d.o.o.
A Swixx BioPharma company