CME.ba

Kako se boriti protiv pretilošću induciranih metaboličkih bolesti?

April 14, 2021 Prof MIRELA DELIBEGOVIĆ Season 1 Episode 43
CME.ba
Kako se boriti protiv pretilošću induciranih metaboličkih bolesti?
Show Notes

NAMIJENJENO ISKLJUČIVO ZDRAVSTVENIM DJELATNICIMA. PRISTUPOM PODCASTU POTVRĐUJETE DA STE ZDRAVSTVENI DJELATNIK.

PREDAVAČ:
Prof MIRELA DELIBEGOVIĆ

Professor in Diabetic Medicine
University of Aberdeen
College of Life Sciences and Medicine 
School of Medicine, Medical Sciences and Nutrition
Aberdeen, Scotland


LINK NA TEČAJ
Pristupom na CME aktivnost na Portalu CME.ba imate priliku da na kraju iste uradite završni test, te da dobijete akreditovani CME certifikat.

Kako to izgleda kada profesor bazične dijabetologije objasni šta se događa u organizmu pretilog pacijenta? Zašto se događa cijeli niz izmjena u metaboličkim putevima koji naposlijetku dovode do svih onih bolesti koje tradicionalno povezujemo sa pretilošću? O ovom iznimnom, state-of-the-art tečaju naša urednica daje svoj uvid iz perspektive naučnika koji se bavi bazičnom dijabetologijom, ali istovremeno stavlja sve u klinički kontekst koji je nama koji se bavimo kliničkom medicinom puno bliži i razumljiviji. Kakva je uloga leptina, zašto je insulin bitan za razvoj bolesti povezanih sa pretilošću, kakvu ulogu ima smeđe masno tkivo, a kakvu mišići?
Pozivamo Vas da odgovore na ovo i na puno drugih pitanja potražite u ovom tečaju koji je toliko zanimljiv da ćete na kraju vjerovatno žaliti zašto ne traje duže…Iskrene preporuke cijelog uredništva za sve medicinske djelatnike!
OVA EPIZODA JE NA ENGLESKOM JEZIKU!

----------
Ukoliko želite postati partner portala CME.ba ili želite da se Vaš brand ili audio poruke pojave na našim podcastima, mollimo da se javite na email info@cme.ba. Više informacija za potencijalne partnere potražite na OVOM LINKU.

Portal CME.ba
Portal za kontinuiranu medicinsku edukaciju. Klikni za znanje!

Disclaimer: This post contains affiliate links. If you make a purchase, I may receive a commission at no extra cost to you.

Portal CME.ba je najbogatija platforma za medicinsko usavršavanje u regionu. Sve komentare ili prijedloge možete poslati na:

Hvala na slušanju!