CME.ba

Imunizacija: integralni pristup

May 05, 2021 Prim.dr. GORAN PAVIĆ, dr.med. Season 1 Episode 46
CME.ba
Imunizacija: integralni pristup
Show Notes

NAMIJENJENO ISKLJUČIVO ZDRAVSTVENIM DJELATNICIMA. PRISTUPOM PODCASTU POTVRĐUJETE DA STE ZDRAVSTVENI DJELATNIK.

PREDAVAČ:
Prim.dr. GORAN PAVIĆ, dr.med.

specijalist epidemiolog
EPI koordinator za Županiju Posavsku
Zavod za javno zdravstvo Županije Posavske Orašje
Orašje, BiH

LINK NA TEČAJ
Pristupom na CME aktivnost na Portalu CME.ba imate priliku da na kraju iste uradite završni test, te da dobijete akreditovani CME certifikat.

Imunizacija kao pojam je vrlo aktuelna ovih dana u trenutku kada sve zemlje svijeta pokušavaju da vakcinišu, odnosno imuniziraju što veći dio populacije u ovoj dugoj borbi protiv Covid-19 pandemije. Iako svi medicinski profesionalci više-manje znaju osnovne postulate vezano za imunizacju, ipak se radi o dosta širokoj oblasti koje se vrijedi podsjetiti u ovakvim okolnostima.

Jedan od lokalnih voditelja programa imunizacije u ovom konciznom i vrlo informativnom tečaju na jednom mjestu donosi sve ono što jedan ljekar treba da zna vezano za pojmove imunizacije i osnovne definicije. S obzirom na brojna pitanja koja opšta populacija ima vezano za imunizaciju, smatramo da je bitno da se svaki medicus podsjeti na ovu temu.

Tečaj je preporučen za specijaliste i specijalizante svih medicinskih grana, a primjeren je i za studente medicine i magistre farmacije.

----------
Ukoliko želite postati partner portala CME.ba ili želite da se Vaš brand ili audio poruke pojave na našim podcastima, mollimo da se javite na email info@cme.ba. Više informacija za potencijalne partnere potražite na OVOM LINKU.


Portal CME.ba
Portal za kontinuiranu medicinsku edukaciju. Klikni za znanje!