CME.ba

ESC/EAS vodiči za terapiju dislipidemija

June 02, 2021 Prof.dr.sc. SENADA SELMANOVIĆ Season 1 Episode 50
CME.ba
ESC/EAS vodiči za terapiju dislipidemija
Show Notes

NAMIJENJENO ISKLJUČIVO ZDRAVSTVENIM DJELATNICIMA. PRISTUPOM PODCASTU POTVRĐUJETE DA STE ZDRAVSTVENI DJELATNIK.

PREDAVAČ:
Prof.dr.sc. SENADA SELMANOVIĆ, dr.med.

specijalista porodične medicine
docent na katedri za Porodičnu medicinu Medicinskog fakulteta u Tuzli,
Predsjednik Podružnice TK Udruženja ljekara porodične medicine FBiH
JZNU Dom zdravlja, Tuzla
Tuzla, BiH

LINK NA TEČAJ
Pristupom na CME aktivnost na Portalu CME.ba imate priliku da na kraju iste uradite završni test, te da dobijete akreditovani CME certifikat.

Terapija dislipidemija je polje medicine sa dinamičnim razvojem. Nove mete i novi lijekovi ubrzano ulaze na tržište, te je ponekada problem za ljekara u praksi da se snađe u mnoštvu stavova i preporuka. Zajednički vodič ESC/EAS (European Society of Cardiology/European Atherosclerosis Society) je jedan od najsveobuhvatnijih vodiča na ovom polju. Naša urednica u ovom tečaju daje temeljit prikaz kompletnog vodiča sa aspekta porodičnog ljekara, a na koje u principu pada i najveći teret kada je u pitanju tretman ovog stanja.

----------
Ukoliko želite postati partner portala CME.ba ili želite da se Vaš brand ili audio poruke pojave na našim podcastima, mollimo da se javite na email info@cme.ba. Više informacija za potencijalne partnere potražite na OVOM LINKU.

Portal CME.ba je najbogatija platforma za medicinsko usavršavanje u regionu. Sve komentare ili prijedloge možete poslati na:

Hvala na slušanju!