CME.ba

Hidradenitis suppurativa

August 25, 2021 Prof.dr.sc. ASJA PROHIĆ Season 1 Episode 58
CME.ba
Hidradenitis suppurativa
Show Notes

NAMIJENJENO ISKLJUČIVO ZDRAVSTVENIM DJELATNICIMA. PRISTUPOM PODCASTU POTVRĐUJETE DA STE ZDRAVSTVENI DJELATNIK.

PREDAVAČ:
Prof.dr.sc. ASJA PROHIĆ
specijalista dermatovenerologije
Klinika za kožne i venerične bolesti
KCU Sarajevo
Sarajevo, BiH

LINK NA AKTIVNOST
Pristupom na CME aktivnost na Portalu CME.ba imate priliku da na kraju iste uradite završni test, te da dobijete akreditovani CME certifikat.

Hidradenitis supurativa je hronično, teško, za pacijenta psihološki devastirajuće oboljenje koje se na žalost jako kasno dijagnosticira. Lutajući kroz zdravstveni sistem, kroz preglede urologa, gastroenterologa, infektologa, ginekologa, hirurga, proktologa, pacijenti sa ovim oboljenjem u prosjeku bivaju dijagnosticirani tek nakon 7 i više godina.

Bolest, za koju se procjenjuje prevalenca i do 1% u općoj populaciji, ima progresivan tok koji se da prekinuti ranom dijagnozom, posebice u primarnoj praksi i time pacijentu uštediti godine života sa iznimno lošom kvalitetom, a što često rezultira povlačenjem iz socijalnog života i problemima u svakodnevnom funkcioniranju.

U ovom izvanrednom revijalnom prikazu iz 2 dijela, nacionalni eksperti na ovome polju daju prikaz kako dijagnosticirati ovu bolest i što je jednako bitno, kako je tretirati u kontekstu pojave novih lijekova koji dramatično mijenjaju njen klinički tok.

Tečaj je preporučen za specijaliste i specijalizante dermatovenerologije, gastroenterologije, hirurgije, ginekologije i osobito porodične medicine, a primjeren je i za studente medicine i farmaceute.

----------
Ukoliko želite postati partner portala CME.ba ili želite da se Vaš brand ili audio poruke pojave na našim podcastima, mollimo da se javite na email info@cme.ba. Više informacija za potencijalne partnere potražite na OVOM LINKU.

Abbvie B&H
Advancing medicines with strong clinical performance in areas of great need

Disclaimer: This post contains affiliate links. If you make a purchase, I may receive a commission at no extra cost to you.

Portal CME.ba je najbogatija platforma za medicinsko usavršavanje u regionu. Sve komentare ili prijedloge možete poslati na:

Hvala na slušanju!