CME.ba

Hormon rasta

September 08, 2021 Virtualni simpozij Season 1 Episode 59
CME.ba
Hormon rasta
Show Notes

NAMIJENJENO ISKLJUČIVO ZDRAVSTVENIM DJELATNICIMA. PRISTUPOM PODCASTU POTVRĐUJETE DA STE ZDRAVSTVENI DJELATNIK.

PREDAVAČI:
Prof.dr.sc. GORDANA BUKARA-RADUJKOVIĆ
Prim.dr. VESNA MILJKOVIĆ
Prim.mr.sc. DIANA ŠTIMJANIN-KOLDŽO
Prof.dr.sc. ALMA TOROMANOVIĆ

LINK NA AKTIVNOST
Pristupom na CME aktivnost na Portalu CME.ba imate priliku da na kraju iste uradite završni test, te da dobijete akreditovani CME certifikat.

Hormon rasta ima svoju terapijsku primjenu u raznolikim stanjima koja pripadaju najčešće pedijatrijskoj dobi. Mnoga od tih stanja su povezana sa hromozomopatijama poput Turnerovog sindroma ili genetskih abnormalnosti poput Prader Villi sindroma. Naravno, postoje i druga stanja poput hronične bubrežne insuficijencije koja dovodi do redukcije tjelesne visine gdje hormon rasta takođe ima svoju primjenu. Višegodišnja primjena i brojni dokazi iz literature su nagomilani tokom godina, te je vrijeme da se sve rekapitulira i prezentira u vidu lako gledlljivog i slušljivog sadržaja kakav vam donosimo.

U ovom izvanrednom virtualnom simpoziju četiri nacionalna eksperta na polju pedijatrijske endokrinologije prezentiraju vrhunska predavanja i svoja iskustva u primjeni hormona rasta u gore pomenutim stanjima uz mentalno stimulirajuću diskusiju i sadržaj koji preporučujemo za Vašu pažnju bez obzira kojoj specijalnosti zdravstvene nauke pripadate.

Ova aktivnost je preporučena za specijaliste i specijalizante pedijatrije, endokrinologije, porodične medicine, a primjerena je i za studente medicine i magistre farmacije.

----------
Ukoliko želite postati partner portala CME.ba ili želite da se Vaš brand ili audio poruke pojave na našim podcastima, mollimo da se javite na email info@cme.ba. Više informacija za potencijalne partnere potražite na OVOM LINKU.

Pfizer
Otkrića koja mijenjaju živote pacijenata

Disclaimer: This post contains affiliate links. If you make a purchase, I may receive a commission at no extra cost to you.

Portal CME.ba je najbogatija platforma za medicinsko usavršavanje u regionu. Sve komentare ili prijedloge možete poslati na:

Hvala na slušanju!