CME.ba

Anafilaksa u preporukama 2021

September 22, 2021 Doc.dr.sc. HAJRIZ ALIHODŽIĆ Season 1 Episode 61
CME.ba
Anafilaksa u preporukama 2021
Show Notes Chapter Markers

NAMIJENJENO ISKLJUČIVO ZDRAVSTVENIM DJELATNICIMA. PRISTUPOM PODCASTU POTVRĐUJETE DA STE ZDRAVSTVENI DJELATNIK.

PREDAVAČ:
Doc.dr.sc. HAJRIZ ALIHODŽIĆ, dr.med.

specijalista urgentne medicine
SHMP JZNU Dom zdravlja Tuzla
Medicinski fakultet Tuzla
Tuzla, BiH

LINK NA TEČAJ
Pristupom na CME aktivnost na Portalu CME.ba imate priliku da na kraju iste uradite završni test, te da dobijete akreditovani CME certifikat.

Anafilaksa je po život opasna alergijska reakcije kod koje minute mogu dijeliti pacijenta od smrtnog ishoda. Kvalitetno, na dokazima bazirano znanje vezano za tretman anafilakse je conditio sine qua non za svakog zdravstvenog djelatnika.

Upravo stoga, u ovom izvanrednom revijalnom prikazu smjernica Evropskog savjeta za resusitaciju (ERC), naš autor daje prikaz onoga što je novo, te ponavlja ono što je prenešeno iz starih smjernica i to na vrlo konkretan usmjeren način – step by step. Ne možemo dovoljno podcrtati koliko je imperativno važno da se svaki zdravstveni djelatnik upozna sa ovim smjernicama.

Aktivnost je preporučena za specijaliste i specijalizante svih grana medicine, a pogodna je i za studente medicine, te magistre farmacije.

Ova CME aktivnost je besplatna za registrirane članove. Registracija je također, besplatna.

Tečaj je akreditovan od strane Ljekarske komore Tuzlanskog kantona, Farmaceutskog fakulteta Tuzla, te Komore magistara farmacije Tuzlanskog kantona.

----------
Ukoliko želite postati partner portala CME.ba ili želite da se Vaš brand ili audio poruke pojave na našim podcastima, mollimo da se javite na email info@cme.ba. Više informacija za potencijalne partnere potražite na OVOM LINKU.

Portal CME.ba
Portal za kontinuiranu medicinsku edukaciju. Klikni za znanje!

Audio sažetak
Predavanje
Zaključci