CME.ba

Psihološki aspekti pretilosti

October 27, 2021 Prof.dr.sc. VELJKO ĐORĐEVIĆ Season 1 Episode 66
CME.ba
Psihološki aspekti pretilosti
Show Notes

NAMIJENJENO ISKLJUČIVO ZDRAVSTVENIM DJELATNICIMA. PRISTUPOM PODCASTU POTVRĐUJETE DA STE ZDRAVSTVENI DJELATNIK.

PREDAVAČ:

prof.dr.sc. VELJKO ĐORĐEVIĆ
specijalista psihijatrije
profesor Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zagrebu
Zagreb, Hrvatska

LINK NA TEČAJ
Pristupom na CME aktivnost na Portalu CME.ba imate priliku da na kraju iste uradite završni test, te da dobijete akreditovani CME certifikat.

U subotu, 24.3.2018. godine u prostorima i vrhunskom ambijentu Etno-sela Stanišić kod Bijeljine, održana je ekspertska panel konferencija “Društva za debljinu BiH”. Konferencija je održana i pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, te Javne zdravstvene ustanove Bolnica „ Sveti Vračevi“ u Bijeljini.

U fantastičnom ambijentu, blizu 200 učesnika je imalo priliku vidjeti i čuti zadnja saznanja iz svih aspekata tretmana gojaznosti, i to od renomiranih regionalnih eksperata sa područja terapije gojaznosti, barijatrijske hirurgije, gastroenterologije, endokrinologije. Puni sadržaj programa održanog skupa možete pogledati OVDJE. Uvaženi predavači na ovom webcast tečaju su:

– Akademik Prof. Dr Nebojša Lalić, Srbija
– Akademik Prof. Dr Dragan Micić, Srbija
– Doc. Dr Snežana Polovina, Srbija
– Prof. Dr Veljko Đorđević, Hrvatska
– Prof. Dr Miroslav Bekavac Bešlin, Hrvatska
– Prof. Dr Midhat Jašić, Bosna i Hercegovina
– Prof. Dr Snježana Popović Pejčić, Bosna i Herecgovina
– Prof. Dr Milenko Bevanda, Bosna i Herecegovina
– Prof. Dr Fuad Pašić, Bosna i Herecegovina

Portal CME.ba u saradnji sa Društvom za Debljinu BiH, donosi Vam jedno od predavanja sa ove iznimne konferencije koju u cjelini možete pogledati na stranici našeg portala. Jedan od predavača diskutira o tome da se pretilost/gojaznost može i treba posmatrati i sa psihološkog aspetka, posebice u evaluaciji pacijenta sa primjeren tip tretmana. Preventiva je nešto na čemu se mora insistirati, sa kurativnim opcijama koje dolaze tek na kraju kada smo iscrpili sve ostale mogućnosti.

----------
Ukoliko želite postati partner portala CME.ba ili želite da se Vaš brand ili audio poruke pojave na našim podcastima, mollimo da se javite na email info@cme.ba. Više informacija za potencijalne partnere potražite na OVOM LINKU.

Portal CME.ba
Portal za kontinuiranu medicinsku edukaciju. Klikni za znanje!

Disclaimer: This post contains affiliate links. If you make a purchase, I may receive a commission at no extra cost to you.

Portal CME.ba je najbogatija platforma za medicinsko usavršavanje u regionu. Sve komentare ili prijedloge možete poslati na:

Hvala na slušanju!