CME.ba

Venski tromboembolizam

December 15, 2021 Mr.sc.dr. NEJRA PROHIĆ Season 1 Episode 70
CME.ba
Venski tromboembolizam
Show Notes

NAMIJENJENO ISKLJUČIVO ZDRAVSTVENIM DJELATNICIMA. PRISTUPOM PODCASTU POTVRĐUJETE DA STE ZDRAVSTVENI DJELATNIK.

PREDAVAČ:
Mr.sc.dr. NEJRA PROHIĆ dr.med.

specijalista interne medicine
Klinika za hemodijalizu
KCU Sarajevo
Sarajevo, BiH

LINK NA TEČAJ
Pristupom na CME aktivnost na Portalu CME.ba imate priliku da na kraju iste uradite završni test, te da dobijete akreditovani CME certifikat.

Venski tromboembolizam (VTE) se sastoji iz 2 klinička entiteta – duboke venske tromboze i pulmonalnog embolizma, sa zastupljenošću od oko 2% u ukupnoj populaciji. Tačna dijagnoza VTE je iznimno važna – ako se ne dijagnosticira ili prikladno ne tretira, ovo stanje može biti fatalno ili ostaviti brojne, ozbiljne i doživotne posljedice.

U ovom iscrpnom tečaju na ovu temu, autorica daje jako detaljan revijalni prikaz svega onoga što bi svaki kliničar trebao da zna o  VTE, od osnovne patofiziologije, pa preko kliničke prezentacije, do dijagnostike i terapije. Preporučujemo ovaj tečaj kao obavezan za usavršavanje svih zdravstvenih djelatnika.

Aktivnost je preporučena za specijaliste i specijalizante svih medicinskih grana, a primjerena je i za studente medicine i magistre farmacije. Ova CME aktivnost je besplatna za registrirane članove. Registracija je također, besplatna.

Tečaj je akreditovan od strane Ljekarske komore Tuzlanskog kantona, Farmaceutskog fakulteta Tuzla, Komore magistra farmacije Tuzlanskog kantona.



----------
Ukoliko želite postati partner portala CME.ba ili želite da se Vaš brand ili audio poruke pojave na našim podcastima, mollimo da se javite na email info@cme.ba. Više informacija za potencijalne partnere potražite na OVOM LINKU.

Sanofi
A global leader in healthcare

Disclaimer: This post contains affiliate links. If you make a purchase, I may receive a commission at no extra cost to you.

Portal CME.ba je najbogatija platforma za medicinsko usavršavanje u regionu. Sve komentare ili prijedloge možete poslati na:

Hvala na slušanju!