CME.ba

Hemofilija: virtualni simpozij

December 29, 2021 Virtualni simpozij Season 1 Episode 71
CME.ba
Hemofilija: virtualni simpozij
Show Notes

NAMIJENJENO ISKLJUČIVO ZDRAVSTVENIM DJELATNICIMA. PRISTUPOM PODCASTU POTVRĐUJETE DA STE ZDRAVSTVENI DJELATNIK.

PREDAVAČI:
Prof.dr.sc. EDO HASANBEGOVIĆ
Prim.dr. MELIHA VILA
Mr.sc. EMINA SULJOVIĆ-HADŽIMEŠIĆ
Mr.sc. BORKO RAJIĆ

LINK NA AKTIVNOST
Pristupom na CME aktivnost na Portalu CME.ba imate priliku da na kraju iste uradite završni test, te da dobijete akreditovani CME certifikat.

Već smo i ranije na našem portalu govorili o hemofiliji, o njenoj dijagnozi i tretmanu. Međutim, hemofilija, iako rijetka bolest zaslužuje temeljitiju pažnju, s obzirom na pojavu novih terapeutika koji značajno reduciraju rizik od po život opasnih krvarenja, te omogućavaju normalan život osobama sa ovim nasljednim poremećajem zgrušavanja krvi.

U ovom izvanrednom virtualnom simpoziju četiri nacionalna eksperta na polju adultne i pedijatrijske hematologije prezentiraju vrhunska predavanja koja objedinjeno predstavljaju pravi “state-of-the-art” repetitorij onoga što smo znali prije i znamo danas o hemofiliji i njenom tretmanu. Simpozij je isprepletan sa vrlo kvalitetnom diskusijom i ekspertskim sadržajem koji preporučujemo za Vašu pažnju bez obzira kojoj specijalnosti zdravstvene nauke pripadate.

Ipak, ova aktivnost je primarno preporučena za specijaliste i specijalizante: hematologije, interne medicine, porodične medicine, pedijatrije, opšte i dječije hirurgije, anesteziologije, a pogodna je i za studente medicine.

Tečaj je besplatan za registrirane članove. Registracija je također, besplatna.

----------
Ukoliko želite postati partner portala CME.ba ili želite da se Vaš brand ili audio poruke pojave na našim podcastima, mollimo da se javite na email info@cme.ba. Više informacija za potencijalne partnere potražite na OVOM LINKU.

Pfizer
Otkrića koja mijenjaju živote pacijenata

Disclaimer: This post contains affiliate links. If you make a purchase, I may receive a commission at no extra cost to you.

Portal CME.ba je najbogatija platforma za medicinsko usavršavanje u regionu. Sve komentare ili prijedloge možete poslati na:

Hvala na slušanju!