CME.ba

Pušenje: kardiovaskularni izazov modernog vremena

January 12, 2022 Dr.sc. MIRSAD SELIMOVIĆ Season 1 Episode 72
CME.ba
Pušenje: kardiovaskularni izazov modernog vremena
Show Notes

NAMIJENJENO ISKLJUČIVO ZDRAVSTVENIM DJELATNICIMA. PRISTUPOM PODCASTU POTVRĐUJETE DA STE ZDRAVSTVENI DJELATNIK.

PREDAVAČ:
Dr.sc. MIRSAD SELIMOVIĆ, dr.med.
internista-kardiolog
Klinika za interne bolesti
UKC Tuzla
Tuzla, BiH

LINK NA AKTIVNOST
Pristupom na CME aktivnost na Portalu CME.ba imate priliku da na kraju iste uradite završni test, te da dobijete akreditovani CME certifikat.

Neosporno je da je prestanak pušenja jedna od najboljih intervencija koju bilo koji pacijent može uraditi za sebe kada je u pitanju bilo koji aspekt zdravlja – bilo da se radi o onima koji već imaju neke zdravstvene probleme ili da se radi o onima koji su (naizgled) zdravi. Međutim, šta sa onima koji ne žele da prestanu da puše? Postoji li način ili načini da se u ovih pacijenata rizik od pušenja smanji što je moguće više?

Alternative cigaretama su već duže vrijeme prisutne u našem regionu u formi različitih pripravaka kojima je zajednički nazivnik da da dostavljaju nikotin na ovaj ili onaj način, a bez uobičajenih nekoliko stotina drugih meterija koje su prisutne u duhanskom dimu. Generalno, na našim područjima se o ovom području zna malo ili površno, pa otuda i ova zanimljiva aktivnost pripremljena od strane jednog od naših kardiologa koja daje prikaz onoga što se zna o ovome području i kao i mjesto alternative cigaretama u sadašnjim važećim vodičima.

Aktivnost je preporučena za specijaliste i specijalizante svih medicinskih grana, a primjerena je i za studente medicine i magistre farmacije. Ova CME aktivnost je besplatna za registrirane članove. Registracija je također, besplatna.

Tečaj je akreditovan od strane Ljekarske komore Tuzlanskog kantona, Farmaceutskog fakulteta Tuzla, Komore magistra farmacije Tuzlanskog kantona.

----------
Ukoliko želite postati partner portala CME.ba ili želite da se Vaš brand ili audio poruke pojave na našim podcastima, mollimo da se javite na email info@cme.ba. Više informacija za potencijalne partnere potražite na OVOM LINKU.

Portal CME.ba je najbogatija platforma za medicinsko usavršavanje u regionu. Sve komentare ili prijedloge možete poslati na:

Hvala na slušanju!